Baciti ili skuhati? Što biste vi napravili?

Baciti ili skuhati? Što biste vi napravili?

[OZNAČAVANJE HRANE]
Znate li da samo 49% građana Hrvatske uvijek provjerava datume na oznakama prehrambenih proizvoda? Jeste li vi među njima? 

Znate li razliku između oznaka „Najbolje upotrijebiti do“ i „Upotrijebiti do“? Bacate li hranu odmah nakon otisnutog datuma? 
36% Hrvata zna da ne mora baciti baš svaki proizvod. Zašto? Naučite i vi!

NAJBOLJE UPOTRIJEBITI DO
Ova oznaka ukazuje na posljednji dan u kojem je kvaliteta određenog proizvoda još uvijek najbolja (okus, miris, izgled, tekstura, hranjiva vrijednost). Nakon navedenog datuma kvaliteta počinje opadati, ali je namirnica i dalje jestiva. To vrijedi za proizvode koji nisu prethodno otvarani.

UPOTRIJEBITI DO
Rok trajanja hrane koja je s mikrobiološkog gledišta brzo pokvarljiva i nakon kraćeg vremena može predstavljati neposrednu opasnost za ljudsko zdravlje MORA biti označen riječima: ‘Upotrijebiti do’.

Banneri ispod